Pärnu praost sõitis jalgratturi surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Pärnu praost ning Pärnu linnavolikogu aseesimees Andres Põder (52) sõitis surnuks jalgratturi, kes tema autole pimedas ette keeras.

Õnnetus juhtus üleeile õhtul kella 18 paiku Märjamaal, Tallinna-Pärnu maantee 65. kilomeetril valgustamata, kuid kuival teelõigul.

Politsei teatel sõitsid mõlemad liiklusõnnetuses osalejad Pärnu suunas, kui valgustamata jalgrattaga sõitnud Tiit (59) äkki praosti sõiduautole Volkswagen Polo ette keeras.

Andres Põder ütles eile, et otsasõit tuli talle täiesti ootamatult. «Liikusin eessõitvate ja vastutulevate autode tulede valguses, kui korraga mats käis,» rääkis Põder. «Esimesel hetkel ei saanudki aru, kas see oli loom või inimene. Siis lendasid jalgratta tükid vastu esiklaasi…»

Kokkupõrke tagajärjel paiskus jalgrattur vastu auto esiklaasi ja sealt üle sõiduki katuse teele.

Õnnetuse asjaolud on veel selgitamisel, kuid Rapla politseiprefektuuri uurija Kaie Goldi andmetel sõitis Põder lubatud piirkiirusega, mis on õnnetuskohal 70 kilomeetrit tunnis. Ekspertiis näitas, et Põder oli kaine.

Hukkunud Tiit sõitis vanema Vene päritolu jalgrattaga, millel oli helkur vaid ees, tagant polnud sõiduriist valgustatud. Jalgratturil olid seljas tumedad riided, millel polnud samuti helkurit.

Tunnistajate jutu järgi tarvitanud Tiit terve päeva alkoholi, tema purjus- või kaineoleku peab selgitama ekspertiis.

Põder ütles, et võtab inimelu nõudnud õnnetuse järel nädalaks puhkuse. «Olen 30 aastat autoroolis olnud ja kogu aeg selliseid valgustamata tonte kartnud,» lausus ta. «Kahju, et ei saa elu ära elada, ilma et selline asi juhtub.»

Eno-Gerrit Link, Pärnu Postimees
uudised@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles