Prokuratuur süüdistab Parbust ligi miljoni krooni pistise võtmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Arno Mikkor

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis endine Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik ning praegune kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus pistist nii raha kui kinkekaartide näol endale ja sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai Parbus pistisena vara üle 980 000 krooni.


Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 15 isikut erinevates pistise võtmise ja andmisega seotud kuritegudes.

Parbust (50) süüdistatakse selles, et töötades Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal võttis ta ajavahemikul august 2007 kuni detsember 2008 korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale (50) SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Ivo Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises.

Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile juriidilise isikuna. Nimelt võttis Parbus Sepa vahendusel ja viimase poolt esitatud nõudmise alusel Tallinna linnaplaneerimise ametis seisma jäänud problemaatiliste detailplaneeringute üle järelevalve teostamise eest raha SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile (48) ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehas AS-ile, Peeter Palusaarele (40) ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arenduse OÜ-le, Toivo Susile (54) ja juriidilise isikuna TLS Invest OÜ-le, Tõnu Kortsule (35) ja juriidiliste isikutena OÜ-le Woody, OÜ-le Metsailu, OÜ-le Constancia ja AS Merko Ehitusele. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele (60).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles