L’Oréali juht mässiti kingiskandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
L'Oreali reklaamnägu Andie MacDowell kosmeetikafirma 100-nda aastapäeva pidustustel fotograafidele poseerimas.
L'Oreali reklaamnägu Andie MacDowell kosmeetikafirma 100-nda aastapäeva pidustustel fotograafidele poseerimas. Foto: AFP / Scanpix

L'Oréali juht Suurbritannias söör Lindsay Owen-Jones on ootamatult kaasatud kohtuvaidlustesse Prantsusmaa rikkaima naise, L'Oréali pärija Liliane Bettencourt' ning tema tütrega, kes on samuti ettevõtte juhatuses.


Söör Lindsay oli kuni 2006. aastani L'Oréali tegevjuht ning tema karjäär sellel positsioonil vältas 18 aastat.

Väidetavalt sai ta Liliane Bettencourt'lt vähemalt 100 miljonit eurot, mille vanadaam kinkis talle tunnustuseks oma isa poolt rajatud kosmeetikafirma eduka majandamise eest. Bettencour'le kuulub 31 protsenti ettevõttest.

Süüdistuse taga on seltskonnafotograaf François-Marie Banier, keda Bettencourt' tütar ja ainuke laps Françoise Bettencourt Meyers süüdistab oma 87-aastaselt emalt 1 miljardi euro väljameelitamises.

Banier olevat uurijatele öelnud, et Bettencourt «sponsoreeris» tema tööd. Banier'lt Financial Timesil kommentaari saada ei õnnestunud.

Nädalavahetusel Prantsuse meedia kaudu päevavalgele tulnud, 2005. aastast pärinevas politseile tehtud avalduses väitis Banier, et tema polnud sugugi ainus inimene, kelle vastu Bettencourt suuremeelsust üles näitas. Ühena neist mainis ta söör Lindsay't.

Bettencourt Meyersi advokaat Olivier Metzner on küll näinud Banier' avaldust, kus seisab ka söör Lindsay nimi, kuid tema sõnul ei saa Banier' ja Owen-Jonesi juhtumeid kuidagi omavahel võrrelda, sest viimane ei oleks iial manipuleerinud Bettencourt'd talle raha andma, mida oleks saanud nõuda ka seaduslikult.

Söör Lindsay avalikus pöördumises seisab: «Ma ei saa antud küsimust kommenteerida, kuna ma andsin oma sõna, et ei ürita ühtegi osapoolt mõjutada ega kedagi teisele eelistada.»

Perekonnatüli jõudis avalikkuse ette aasta tagasi, kui Bettencourt-Meyers Banier' kohtusse kaebas.
Tütre advokaadi sõnul on kohtutee jalge alla võetud selleks, et ema kelmide ja manipulaatorite eest kaitsta.
Söör Lindsay juhtimise all kasvasid L'Oréali müüginumbrid paari miljardi euro pealt rohkem kui 17 miljardi euroni ning ettevõttest sai mitmete firmade omandamise läbi globaalne tegija.

Üks Bettencourt Meyersile lähedane inimene leidis, et arvestades seda, millise pühendumisega söör Lindsay L'Oréali juhtis ja kui olulisel määral ta seeläbi ka Bettencourt' vara kasvatas, võis viimane arusaadavalt soovida teda kuidagi tänada.

Bettencourt, kes on tundnud Banier'd rohkem kui 20 aastat, eitab kingituse puhul igasugust ärakasutamist ja manipuleerimist.
«Ma võin oma rahaga teha, mida ma tahan,» on ta varasemalt ajakirjanikele öelnud, lisades, et ta tütar saab nagunii lõviosa pärandusest, mis Prantsuse ajakirja Challenges tänavustel andmetel ulatub 10 miljardi euroni ja on Prantsusmaa suuruselt kolmas varandus.

Copyright The Financial Times Limited 2009.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles