ETV: «Laulukarussell» lükkub edasi riigi süül

Alo Lõhmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laste lauluvõistluse «Laulukarussell» tavapärase hooajaalguse edasilükkamise põhjus on riigi soovimatus rahastada rahvustelevisiooni vastavalt selle arengukavale, leiab ETV.

ETV eilse teate kohaselt lükkub «Laulukarusselli» uue hooaja algus poole aasta võrra edasi, sest rahvustelevisiooni 2004. aasta eelarve pole siiani selge.

Seniste plaanide kohaselt pidi 1,5 miljonit krooni maksev hooaeg käivituma tuleva aasta sügisel ning kestma 2004. aasta kevadeni.

ETV juhatuse esimees Ilmar Raag märkis, et ETV ei saa endale lubada kulukate projektide planeerimist, kuni järgnevate aastate sisstulekute suurus on teadmata.

«Kujutage ette: te planeerite ülejärgmisse aastasse väga suured kulutused ja siis annab riik tunduvalt hiljem teada, et selle aasta tulud on tunduvalt väiksemad, kui te prognoosisite. Te olete siis tõsise probleemi ees,» selgitas Raag.

Telejuhi sõnul peitub kogu probleemi laiem taust asjaolus, et ETV-l pole Euroopale omast stabiilset finantseerimissüsteemi ning ehkki Riigikogu on vastu võtnud rahvustelevisiooni arengukava, ei peegeldu see telejaama järgmise aasta eelarve projektis.

ETV tänavused kulud-tulud on Raagi andmetel 190 miljonit krooni. Tuleva aasta riigieelarve projektis on ETV-le ja Eesti Raadiole kavandatud 264,5 miljonit krooni, sellest umbes 180 miljonit televisioonile. Ringhäälingu arengukava täitmine nõuaks uuel aastal ETV ja Eesti Raadio tarbeks kokku aga 412 miljonit krooni.

«Seda pretsedenti arvestades ei ole meil täna mitte mingit alust teha oletusi 2004. aasta eelarve suuruse kohta,» märkis Raag. «Olukord on seda kriitilisem, et kuna juba 2003. aasta ei tule parem kui eelnev, siis seisavad meil seoses 2004. aasta olümpiamängudega ees tõsised valikud.»

Raag kinnitas, et hetkel ei planeeri ETV veel millegi ärajätmist, vaid lihtsalt edasilükkamist kuni selguse saamiseni.

«Laulukarusselli» võimaliku toimetaja Eve Viilupi sõnul on telemajas kaalumisel saate sisseostmine mõnelt eratootjalt. Raag ütles aga, et see küsimus pole veel otsustatud ning võimalik on ka «Laulukarusselli» isetegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles