Ivo Paulus: 40 päästja koondamine meile ei sobi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti päästjate usaldusisik Ivo Paulus.
Põhja-Eesti päästjate usaldusisik Ivo Paulus. Foto: Liis Treimann

Põhja-Eesti päästetöötajate usaldusisiku Ivo Paulus kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et peab lisaraha leidmiseks kõikide päästetöötajate võiduks, kuid situatsioon endiselt ei rahulda neid, ta lisas, et 70 inimest säilitab küll oma töökoha, kuid 40 mitte ja nad on endiselt igasuguste koondamiste vastu.

Kuigi riigikogu rahanduskomisjon kiitis eile heaks 15 miljoni krooni lisaraha andmise päästeametile, kavatseb siseminister Marko Pomerants ja päästeameti juhtkond rahanappusele viidates ikkagi koondada 40 inimest.

Pomerantsi sõnul on ümberkorralduste üheks eesmärgiks leevendada vajadust professionaalsete päästjate järele näiteks sellega, et kasutada usinamalt vabatahtlikke päästjaid.

Paulus märkis, et Pomeratsi idee on kaalumist väärt, kuid sisaldab ka probleeme.

«Ega need vabatahtlikud tühjalt kohalt ei tule, selleks peab ka riik andma neile tehnika ja võimalused ennast harida. See tekitab aga küsimuse, kas mõttekam on lasta päästjad lahti ja hakata nullist koolitama vabatahtlikke, või siis hoida päästjad tööl ja koostöös professionaalsete päästjatega hakata koolitama vabatahtlikke ning aidata neid,» ütles Paulus.

Tema sõnul on tublisid vabatahtliike juba praegu, näiteks Kolgal, Kaberneemes ja Kadrinas. Paulus ütles, et probleem on ka selles, et vabatahlikel puudub suitsu sukeldumise võimalus, neil ei ole auto peal hingamisaparaate ja nad ei tohi otseselt tulekoldesse siseneda.

Paulus lisas, et päästeameti juhtkond jätkab juba täna läbirääkimisi regioonide juhtidega, et kust piirkonnast, kui palju inimesi ja keda täpselt koondada. Sealt peaks selgus tulema õhtul. Pärast seda otsustatakse, kuida edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles