Res Publica hakkab kandidaate järjestama

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Res Publica paneb eelseisvatel Riigikogu valimistel nii Tartu kui Tartu- ja Jõgevamaa valimispiirkonnas välja üksteist kandidaati, nende lõplik järjestus valimisnimekirjas selgub homme algaval sisehääletusel.

Tartu valimisringkonnas kandideerivad Res Publica nimekirjas Riigikokku peamiselt juba kohalikelt valimistelt tuttavad inimesed.

Tähestikulise nimekirja esinumber on Tartu Ülikooli riigihangete teenistuse osakonna juhataja Urmas Aunin, kellele järgnevad Tartu Ülikooli rahvusvaheliste suhete teooria korraline dotsent Eiki Berg, Eesti Teaduste Akadeemia asepresident Ene Ergma ja Tartu Ülikooli türgi keele kabineti juhataja Hagani Gayibli.

Samuti kandideerivad Tartu piirkonnas AS Regio nõukogu esimees Teet Jagomägi, Tartu Meditsiinikooli direktor Anneli Kannus, Tartu Ülikooli tudeng Kati Käpp, TÜ Kliinikumi kirurgiadivisjoni juht Urmo Kööbi, AS Flora juhatuse liige Peeter Laurson, endine kahevõistleja ja praegune aktsiaseltsi Spordi Agent kaubandusdirektor Ago Markvardt ning Infokaitsesüsteemide Lõuna OÜ arendusjuht Priit Saaron.

Tartu volikokku pääsesid neist viimastel valimistel Teet Jagomägi, Urmo Kööbi, Ene Ergma, Ago Markvardt, Peeter Laurson ja Anneli Kannus.

Valimisringkonnas nr 9, mis hõlmab Jõgeva- ja Tartumaad, kandideerivad Res Publica ridades Riigikokku auditeerimisbüroo tegevjuht ja Elva linnavolikogu liige Tea Heinaste, Rannu perearst ja kohaliku volikogu liige Silvi-Silja Koemets, Tallinna Filharmoonia dirigent Tarmo Leinatamm ning endine Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja ja praegune ettevõtja Kalev Lindal, Põltsamaa Felixi turundus- ja müügidirektor Anti Orav, TÜ Kliinikumi traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku direktor ja Tartu valla volikogu liige Aivar Pintsaar, zooloogia- ja botaanikainstituudi direktor ja Tähtvere vallavolikogu esimees Urmas Tartes.

Neile lisaks astuvad Tartu- ja Jõgevamaal Res Publica nimekirjas üles OÜ Terri Kaubad juhataja ja Puurmani vallavolikogu liige Väino Tuhkanen, disainer Ain Saviauk, veterinaar Kaja Kivi ja veinikaupmees Kalev Vapper.

Sisevalimistel peavad erakonna liikmed järjestama viis kandidaati oma ringkonna nimekirjas ja 30 kandidaati üle-eestilises nimekirjas.

Ühtekokku kandideerib Riigikokku 130 inimest.

Res Publica Riigikogu kandidaadid*

9. valimisringkond: Jõgeva- ja Tartumaa

Tea Heinaste

Kaja Kivi

Silvi-Silja Koemets

Tarmo Leinatamm

Kalev Lindal

Anti Orav

Aivar Pintsaar

Ain Saviauk

Urmas Tartes

Väino Tuhkanen

Kalev Vapper

10. valimisringkond: Tartu linn

Urmas Aunin

Eiki Berg

Ene Ergma

Hagani Gayibli

Teet Jagomägi

Anneli Kannus

Kati Käpp

Urmo Kööbi

Peeter Laurson

Ago Markvardt

Priit Saaron

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles