Meediaarvustus: Tund totaalset igavust

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Foorum», ETV 2. detsembril kell 19.25

Sel hooajal on ETV märksõna jututuba, küll tavaline, küll punane tuba, kus rääkivatel inimestel on saatejuhtide arvates vaatajale midagi öelda.

Üks pikem jutuvahutamine on esmaspäeva õhtul saates «Foorum», kus saate idee kohaselt kohtuvad praegune ja tulevane minister, andmaks hinnangut tehtud ja tegemata töödele.

Üleeile õhtul oli «Foorumi» stuudios lisaks saatejuht Peeter Kaldrele välisminister Kristiina Ojuland ja eelmises valitsuses seda ametit pidanud Toomas Hendrik Ilves.

Kuigi Peeter Kaldre ohjas saadet kindlal käel, läks see kohe algul kergelt kiiva. ETV kodulehekülje lubatud hinnangute andmise asemel hakati stuudios filosofeerima teemal idealism ja pragmatism välispoliitikas.

Igavesti huvitav teema, kuid mitte tunniajases väitlussaates. Seda enam, et keegi ei viitsinudki väidelda. Toomas Hendrik Ilves oli tüdinud olemisega, andes oma kehakeele ja varjamatu muigega mõista, et viimane, mis ta hetkel tahab, on stuudios heietada.

Ainukene pinge tekkis tunniajalises saates siis, kui Peeter Kaldre hakkas lahkama Eesti ja Venemaa suhteid. Ilves esindas siin pessimistlikku joont, väites, et Venemaa poliitikas pole sisuliselt midagi muutunud, Ojuland oli aga optimistlikum.

Samasugune vastasseis tekkis korraks ka Euroopa Liidu tulevikust rääkides, kui Ojuland väitis, et Euroopa Liit föderatsioonina ei vasta Eesti ootustele. Ilves väitis aga koolipapalikult üleolevalt vastupidist.

Tunniajase saate kohta pinget nagu pisut vähevõitu.

Peeter Kaldre lubas saate algul, et ka vaatajad võivad saatesse helistada ja küsimusi esitada.

Seda võimalust ei kasutanud aga mitte keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles