Maarja-Magdaleena gild aitab jõuludeks valmistuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukk. Foto on illustreeriv.
Nukk. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF
Laupäeval, 12. detsemberil kell 11-15 on Pärnus Maarja-Magdaleena Gildis (Uus tn 5) õpitubade päev, kuhu oodatakse kõiki jõulukinke meisterdama ja oma käe ning mõttega endale pühadetunnet looma.

Kätt saab proovida küünlalaterna, lõhnava jõulukaardi ja trükitud riidest kotikeste valmistamisel, lastel on võimalus nukukesi meisterdada, joonistada, voltida, värvida, punuda, lõigata, kleepida ja puutööd teha.

Eriliste jõulupakendite töötoas saab voltida paberist, kartongist ja papist kauneid, lõbusaid, praktilisi, lihtsaid ja ka keerukamaid pakendeid ja karbikesi, samas ka kaunistada neid ajaleherosettide, nööbiripatsite, paelte, lipsude ja palju muu ilusaga.

Põnevust pakub kedervarre või vokiga ketramine, käsi- või trummelkraasiga kraasimine, villakammidega kammimine, igaüks saab ehteid meisterdada nii endale kui kuusele riputamiseks, materjalideks pärlid, traat, lõng, vill, nahk, metall, klaas, vits, puu ja muu. Maiasmokkadele on kavas trühvlite valmistamine, ilugurmaanidele kookosrasvast, sheavõist ja oliiviõlist seepide keetmine. Õpitubades osalemise hinnad jäävad vahemikku 15 kuni 75 krooni, vaid trühvlite valmistamine ja seebi keetmine on kõrgema tasuga.

Vaibakojas saab tasuta proovida ka vaiba kudumist. Päeva lõpetuseks oodatakse huvilisi maja ärklisaali, kus kell 15 algab Eesti Mandoliinide orkestri jõulukontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles