Tallinna müügimaksust pääsevad vähesed kaubad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimaksust pääsevad vaid mõned piima-, leiva- ja saiatooted, ravimid ja väikelastekaubad.
Müügimaksust pääsevad vaid mõned piima-, leiva- ja saiatooted, ravimid ja väikelastekaubad. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus otsustas kehtestada üheprotsendilise müügimaksu Tallinnas müüdavatele kaupadele. Maksust on vabastatud piim ja osad piimatooted ning leiva- ja saiatooted.


Samuti on müügimaksust vabastatud osa lastekaupu - väikelaste rõivad ja rõivamanused, homogeenitud tooted, toidusegud ja köögivili.

Homogeenitud tooted on linnavalitsuse definitsiooni kohaselt tooted, mis on valmistatud kahest või enamast peenelt homogeenitud koostisosast, mis on mõeldud kasutamiseks imiku- või dieettoitudena ning pakendatud jaemüügiks taarasse, mis ei mahuta üle 250 grammi toodet.

Veel on maksust vabastatud jaemüügiks pakendatud imikutoidud, spetsiaalne imikupiim, piima ja piimatooteid sisaldavad imikutoidud ning mänguasjad, nende osad ja tarvikud.

Kolmanda maksuvaba kaubagrupi moodustavad üheksaprotsendilise käibemaksuga maksustatavad ravimid, sanitaar- ja hügieenitooted, meditsiiniseadmed ning abivahendid, mis on kirjas sotsiaalministeeriumi vastavas määruses.

Müügimaksu kogumisega hakkab tegelema ettevõtlusamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles