New South Walesi elanikke ohustavad maastikupõlengud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalias New South Walesis on maastikupõlengud
Austraalias New South Walesis on maastikupõlengud Foto: AFP / Scanpix

Austraalias New South Walesis võitleb tule vastu umbes 2000 tuletõrjujat.

Selles osariigis on maastikupõlenguid 120 alal, millest enamik arvatakse olevat tekkinud teisipäevase äikese ja pikse tagajärjel, edastab AP.

Ametivõimud hoiatasid, et erakordselt kuiva ilma ja 40 – 60 kilomeetrise tunnikiirusega puhuva tuule tõttu levivad põlengud väga kiiresti. Mõned põlengud on juba väikelinnadeni jõudnud.

New South Walesis asuva Bundarra elanikele anti käsk leekide lähenedes kustutustöödele asuda ning kui tulega toime ei tulda, siis elukohast lahkuda.

Osariigi peaminister Kristina Keneally külastas põlengupiirkondi ja teatas, et riik abistab põlengus saagi ja vara kaotanud farmereid.

New South Walesi põlengud said eile esimese ohvri, kui kustutustöödel osalenud helikopter alla kukkus. Õnnetuses hukkus kogenud, 12 aastase staažiga maastikepõlengute kustutamisega tegelenud piloot Aaron Harber.

Ka Queenslandi osariigi ametivõimud andsid põlenguohu hoiatuse, kuna õhutemperatuur on tõusnud 42 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles