Pindi Kinnisvara süüdistab lahkunud maaklerit infovarguses

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pindi Kinnisvara süüdistab endist maaklerit infovarguses, kuna firmast lahkunud töötaja jätkas Pindi Kinnisvara vahendatava kinnisvara müüki, vahendab Postimees Online Eesti Päevalehte.

Pindi Kinnisvara meediasuhete nõunik Peep Sooman ütles, et firma endine töötaja Ulvi Koop võttis uue tööandja juurde minnes kaasa mitme objekti andmed ning püüdis objekte omavoliliselt edasi müüa. Näiteks võttis maakler kaasa Harju-Kosel asuva 3-toalise korteri andmed ning müüs selle edasi teise kinnisvarafirma kaudu. Samuti jäid maakleri kätte ühe Õismäe korteri võtmed. Korteri omanik pole siiani võtmeid tagasi saanud ning oli sunnitud seetõttu ukse maha lõhkuma. Lisaks müüs uuele tööpostile suundunud maakler maha ühe Pindi Kinnisvara objekti, mistõttu jäi firmal teenimata vahendustasu, lisas Sooman. «Tegelikult kuuluvad objektide andmed Pindi Kinnisvarale, mitte maaklerile, sest firmaga on sõlmitud esindusleping,» ütles Sooman. Praegu kogub Pindi Kinnisvara infovarguses süüdistatava maakleri tegevuse kohta andmeid. Kui ettevõte suudab tõestada, et maakler tekitas tegevusega firmale kahju, kavatsetakse see temalt sisse nõuda. Firma nime, kuhu maakler Ulvi Koop pärast Pindi Kinnisvarast lahkumist suundus, ei soovinud Sooman öelda. «Selle ettevõtte töötajad ei teadnud asjast midagi,» ütles ta. Samas oli maakleril sõlmitud Pindi Kinnisvaraga tööettevõtuleping, kus on kirjas, et töösuhte lõppedes peab maakler andma firmale üle kõik objektid ning nendega seotud informatsiooni ja esemed, näiteks korterivõtmed. Koopi ennast ei õnnestunud ajalehel eilse tööpäeva jooksul tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles