Eurostat: Eesti noored käivad usinalt kultuuriüritustel

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noored käivad teiste ELi riikide noortega võrreldes rohkem teatris ja kontsertidel. Pildil Madonna kontsert Tallinnas.
Eesti noored käivad teiste ELi riikide noortega võrreldes rohkem teatris ja kontsertidel. Pildil Madonna kontsert Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Eesti noored on teiste Euroopa Liidu (EL) riikide noortega võrreldes usinamad teatris ja kontsertidel käijad, selgus Eurostati värskelt avaldatud andmetest.

Uuringus osalesid ELi liikmesriikide 15-29-aastased noored. Vabaaja tegevusi puudutanud küsimustest selgus, et 71 protsenti Eesti noortest käis läinud aasta jooksul vähemalt korra teatris, kontserdil või mõnel muul sarnasel kultuuriüritusel. ELi keskmine oli selles osas 54 protsenti.

Pea sama palju kui Eestis oli kultuurihuvilisi noori ka Portugalis ja Slovakkias, seevastu Maltal ja Bulgaarias oli viimase aasta jooksul teatris või kontserdil käinud alla kolmandiku noortest.

Soome noored olid aga kõige usinamad muuseumite külastajad: 63 protsenti oli viimase 12 kuu jooksul mõnda muuseumisse või galeriisse sisse astunud.  Eesti noorte tulemus jäi selles vallas alla ELi keskmise ehk 47 protsendi kanti.

Teiste Euroopa riikidega võrreldes käisid Eesti noored ka vähem kinos. Saksamaal käis viimase aasta jooksul vähemalt korra kinos 87 protsenti noortest, Eestis oli see näitaja 65 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles