Ise jõulukaardi tegemine ei eelda joonistusoskust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste tehtud jõulukaardid.
Laste tehtud jõulukaardid. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS
Joonistamisoskus pole jõulukaartide tegemise juures üleüldse tarvilik – vaja on vaid head fantaasiat ja tahet, kuna kaarditoorikuid ning sinna peale kleepimise materjali leiab poodidest ja oma kodustki küll ja küll.

Õhtuleht jagab nippe, kuidas valmistada lihtsat kuusemotiiviga pühadekaarti.

Kaardile võib teha näiteks karvase servaga kuusekese, kandes kõigepealt sädeleva liimiga kaardile kuuse kujutise ja vajutades seejärel liimi sisse hambatikuga lõnga, taustaks sobivad hõbedase või valge pliiatsiga tehtud lumehelbed.

Kaardile võib liimida ka siidipaberist kokkukortsutatud kuuse, mille valmistamisega saavad hakkama lapsedki – selleks tuleb siidipaberi üks külg määrida liimiga ja siis vormida sellest kaarditoorikule meelepärane kuju.

Käsitööga sinasõbrad võivad eelnevalt valmis viltida kuuse, selle servad sämppistes sädeleva niidiga ääristada ning siis kuuse kaardile kinnitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles