EÕEL: õpilased toetavad üliõpilaste võitlust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid kandsid protestiks ühistranpordi piletihinna tõusu vastu loosungeid.
Tudengid kandsid protestiks ühistranpordi piletihinna tõusu vastu loosungeid. Foto: Liis Treimann

Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) hinnangul on Tallinna linnavalitsuse plaan kaotada ära sõidusoodustused väljastpoolt pealinna pärit üliõpilastele diskrimineeriv ning vähendab Tallinna atraktiivsust õppekohana tulevaste üliõpilaste jaoks.

EÕELi hinnangul saadab Tallinna linnavalitsus tulevastele üliõpilastele välja signaali, et pealinnas ei hinnata üliõpilasi ning nad pole siia teretulnud, vahendas liidu pressiteade.

«Tulevased üliõpilased peaksid mõtlema, kas nad soovivad õppida linnas, mis ei väärtusta neid. Kui Tallinn tahab tõesti kujuneda tarkade inimeste linnaks, siis peaks seda ka oma tegudega näitama. Praegu jääb mulje, et Tallinna linnavalitsus üritab kergema vastupanu teed minnes eelarvet lappida elu alustavate ning majanduslikult halvas olukorras olevate üliõpilaste arvelt,» märkis Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Sille Lukk.

EÕEL on asunud teavitama õpilasi plaanitavatest muudatustest ning kutsub üles kõiki õpilasi toetama Tallinna üliõpilaste võitlust.

Samuti toetavad õpilased tudengite rahumeelseid aktsioone, mida korraldatakse oma eesmärkide saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles