Maavalitsus: lennuliiklus on ruhnlastele parim

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Aegna.
Reisilaev Aegna. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saare maavalitsus kirjutas Ruhnu volikogu ja ettevõtjate pöördumistele vastuseks, et «praeguste arvestuste kohaselt vastab saareelanike sotsiaalsetele vajadustele kõige paremini aastaringne kiire ja laevaliiklusest ilmastikukindlam lennuliiklus».

See on kõige ökonoomsem transpordiliik, arvestades lennuki suurust ja reisijate hulka, teatas Saare maavanem Toomas Kasemaa oma vastuses, kirjutas Oma Saar.

Kasemaa sõnul on saare suvise turismimajanduse ja muu majanduse arendamiseks suvekuudel vajalik laevaliiklus.

«Lähtudes majanduslikest kaalutlustest ja võimalustest, võib suvise lennuliikluse asendada ainult laevaliiklusega, nagu see toimus reisilaev Aegna toomisega liinile,» kirjutas Kasemaa.

Anonüümsust palunud ruhnlase sõnul toimus see aga alles pärast seda, kui Saare maavalitsus oli lepingu Aegna omaniku Saaremaa Laevakompaniiga segastel asjaoludel üles öelnud, ja firmaga lepiti laeva kasutamise osas uuesti kokku alles augustiks, kui turismihooaeg hakkas läbi saama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles