Tallinna busse desinfitseeritakse iga ringi järel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna busse koristatakse ja desinfitseeritakse iga ringi järel
Tallinna busse koristatakse ja desinfitseeritakse iga ringi järel Foto: Raigo Pajula

Kui Tartus hakkas bussifirma gripihooajale viidates linnaliinibussides käsipidemeid desinfitseerima sel nädalal, siis Tallinnas tehakse seda bussides juba pool aastat - alates sellest, kui sotsiaaltöökohtade loomisega hakkasid tööle bussikoristajad.

Tallinna Autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht ütles, et bussijuhte sõidukeid desinfitseerima ei panda: «Meie bussijuhtide ülesanne on bussi juhtida ja sõitjad turvaliselt kohale toimetada.»

Alates 1. juunist rakendati bussikoondises liinibusside päevaseks puhastamiseks abitööjõud sotsiaalsetele töökohtadele võetud 60 koristaja näol. «Nende ülesandeks on iga ringilt tagasi saabuva bussi sisekoristus: lahtise prügi eemaldamine, samuti pindade, vaheklaaside ning kinnihoidmiseks kasutatavate vertikaal- ja horisontaaltorude puhastamine,» sõnas pressiesindaja.

«Selleks kasutatakse spetsiaalset puhastusainet, mis sisaldab ka desinfitseerivat toimet.»

Bussisalongide koristajad on ära jagatud linna erinevates osades paiknevate busside seisuplatside vahel. Brigaad koristab bussi iga ringi lõppedes, kui bussijuhil on umbes 10-15 minutit puhkeaega.

Sirje Rohu sõnul teevad koristajad päris tublit tööd ning busside suuremat puhtust on tähele pannud ka sõitjad. «Bussijuhid kipuvad naljatama, et koristajad pesevad oma usinuses isegi värvi torudelt maha.»

Tipptunnil on TAKil liinil 278 bussi ja nad teevad keskmiselt 10 ringi päevas.

Tartu linnavalitsus teatas täna, et AS GoBus hakkas sel nädalal desinfitseerima linnaliinibussides uksekäepidemeid, käsipuid ja piletikompostreid - selleks on iga buss varustatud desinfitseerimisvahenditega ning lõpp-peatuses seistes puhastab bussijuht sellega kõik käsipuud, käepidemed ja muud pinnad, millest reisijad on kinni hoidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles