Nauru tunnustas Abhaasia iseseisvust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nauru lipp.
Nauru lipp. Foto: flagpedia.net

Vaikse ookeani kääbusriik Nauru tunnustas täna Gruusia separatistliku piirkonna Abhaasia iseseisvust, teatavad Vene uudisteagentuurid

Reuters

i vahendusel.


Seni on peale Venemaa Abhaasia ja teise separatistliku regiooni Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustanud vaid Venezuela ja Nicaragua.

«Loodan, et teised riigid järgivad meie eeskuju ja samuti Abhaasia iseseisvust tunnustavad,» vahendas riiklik uudisteagentuur RIA Novosti Abhaasias suhete sisseviimise tseremoonial osalenud Nauru välisminister Kieren Keke sõnu.

Praegu pole teada, millal ja kas kavatseb Nauru ka Lõuna-Osseetia iseseisvust toetada.

21 ruutkilomeetri suurune ning üle 11 000 elanikuga Nauru, mis sai iseseisvaks 1968. aastal ning ühines ÜROga 1999. aastal, on maailma väikseim iseseisev vabariik.

Vene ajaleht Kommersant kirjutas eile, et Nauru on nõus Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustama, kui Moskva talle 50 miljonit dollarit humanitaarabi annab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles