Rehe: tekib küsimus, miks palgasüsteemi varem ei muudetud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo Panga juht Aivar Rehe.
Sampo Panga juht Aivar Rehe. Foto: Peeter Langovits.

Sampo Panga juhi Aivar Rehe hinnangul oleks riigikogulaste töötasu keskmisest palgast lahti sidumine juba varem tulema, kuna see vähendab palga arvutamisega seotud emotsioone rahva seas.


Rehe märkis, et siiani on olnud riigi keskmise palga teadvustamine oodatud sündmus, kuna sellele järgnes alati arvutamine, kui palju tõuseb või langeb riigikogulaste palk. Uus palgasüsteem võtab Rehe sõnutsi ühiskonnas emotsiooni maha.

Samas kritiseeris Rehe taolise otsuse langetamise aega. «Oleksin olnud kriitilisem ja mitte lasknud palgakasvudžinni pudelist välja, mis siis, et see hakkab kehtima alles mõne aja pärast,» sõnas Rehe.

Küsimusele, mida arvata sellest, et palgad määrati eurodes, märkis Rehe, et tal tekkis kaks mõtet: ühest küljest uuenduslik ja leidlik, teisalt kehtib Eestis ju praegu kroon. «Täna me riigieelarvet ka eurodes ei kehtesta. Kui tuleb positiivne otsus, muutuvad seadused ja kroonide eurodeks niikuinii,» rääkis pangajuht.

Devalveerimist eurole üleminnes Rehe kindlameelselt ei usu. «Loogiliselt võttes, kui riik on täitnud vajalikud kriteeriumid ja loonud jätkusuutliku keskkonna, pole mingisugust loogikat riiki majanduslikult karistada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles