Pihl võrdles kapole antud kirjas Ansipit Simmiga

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe ja endise siseministri Jüri Pihli kiri kaitsepolitseile algab sõnadega «edastan teile kuriteoteate» ja lõpeb palvega algatada kolme ministri suhtes kriminaalmenetlus.

Oma kaitsepolitseile antud kirjas, mida Pihl ise nimetab omapoolseks kirjalikuks seletuseks ja kaitsepolitsei peab avalduseks, väidab SDE esimees ja Tallinna abilinnapea, et justiitsminister Rein Lang, välisminister Urmas Paet ja peaminister Andrus Ansip on viisaskandaali selgitades avalikkust eksitanud või «isegi valetanud».

Pihl toob kirjas välja mitmeid omapoolseid argumente, miks on Sergei Markovi viisakeelu tühistamine põhjendamatu ja miks on ekslikud ministrite antud selgitused viisaskandaali teemal.

«Lõpetuseks on olemas ka veel üks selgitus, et meie peaminister A. Ansip, justiitsminister R. Lang ja välisminister U. Paet on ebakompetentsed ministrid, teevad valesid otsuseid, ei oska oma otsuseid avalikkusele veenvalt põhjendada, satuvad paanikasse, valetavad, paluvad oma käitumise kohta algatada kriminaaluurimine ja kogu nende süü võibki ju seisneda ehk ainult riigisaladuse levitamises ja sedagi võib-olla ettevaatamatuse tõttu,» märkis Pihl oma kirjas.

«Samas see ei ole nii lihtne praeguses olukorras, kus meil on paljastatud riigireetur H. Simm, keda kõigi nende reetmise aastate jooksul peeti veidi imelikuks, kellel oli aeg-ajalt jälitusmaania, kes püüdis kõiki kontrollida, koondada infot enda kätte, käitus üldse kuidagi ebaadekvaatselt,» jätkas ta.

«Sama mulje, küll veidi muu nurga alt, tekib mulle, kui analüüsida välisministri U. Paeti, justiitsministri R. Langi ja peaministri A. Ansipi käitumist S. Markovi viisaskandaalis,» kirjutas Pihl.

Loe Jüri Pihli avaldust siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles