Samsung valmistas värvikireva ja edeva beibetelefoni SGH-S300

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samsung SGH-S300 on sooliselt diskrimineerivalt väljendudes parim beibetelefon, mida olen käes hoidnud: edev, värviline, lärmakas ja lihtne.

Esimesena hakkavad silma kaks värviekraani. Suurem kristallselge värvirohke pildiga ekraan telefoni kaane siseküljel ning pisem ekraan selle välisküljel. Väliskülje ekraan näitab kellaaega ja kuupäeva ning kui taustavalgus kustub, muutub see pisikeseks peegliks (ettevaatust autoroolis

make-up

’i kohendamisel!).

Sisemine suurem ekraan on suurepärane. Teksti saab lugeda nii pimedas kui ka eredas päikesevalguses ja kiri on piisavalt suur isegi inimesele, kellel peaks ninal olema nõrgemat sorti plussprillid, kuid kes ei soovi neid kanda.

Klass omaette

Helina poolest on Samsungi «naistekas» klass omaette, sellest leiad kümneid 40-häälseid helinaid, üks ilusam kui teine. Vaid üks näide: telefon suudab saabuvast kõnest märku anda, lauldes maheda baritoniga «Edelweissi», millesse sekkub paraku jõuline süldibändi süntesaator. Kui see on liiga häiriv, võib kasutada ka ehedat hobuse hirnumist. Või kassi näugumist.

Helina tugevusele on ainus etteheide see, et seda ei saa piisavalt vaikseks sättida. See on hea ja halb. Kõige valjem helin kostab ridikülist kõrva isegi tänavamüras. Kuid koosolekul jahmatab ka vaikseim helin kolleegid keeletuks. Õnneks saab ainsa nupuvajutusega helina välja ja värinalarmi sisse lülitada.

Telefoni häälekus ei piirdu ainult sellega. Avad telefoni klapi, kostab tilulilu. Suled klapi, kostab teistsugune tilulilu. Isegi pärast numbri valimist, kui torust kuuldub kutsuv toon, peab telefon vajalikuks sellest helitrillerdusega märku anda. Õnneks saab ülemäärased tilulilud välja lülitada, kuid siis ei tõmba telefon nii palju tähelepanu. Ega ärata piisavalt kadedust.

Üks edev asi veel: aparaadi klapi välisküljel on märgutuli, mis vilgub mõnusalt pilkutõmbavalt. Plink-plink-sinine, plink-plink-punane, plink-plink-roheline. Ja niiviisi läbi seitsme värvi. Lahe.

Käepärane kuju

Telefoni mõõtmed ja kuju on käepärased: see on piisavalt väike, et ka pisikesse ridiküli kenasti huulepulkade-puudritooside vahele mahtuda, kuid käes hoides just parasjagu suur. Ainsana häirib veidi korpusest välja turritav antenn, kuid see on andestatav. Keegi pole ju täiuslik.

Nupustik on hästi valgustatud ja nupudki paraja suurusega, ükskõik, kas vajutad neid küüne või sõrmega.

Menüü on ilus ja lihtne. Käsiraamatut telefoniga tutvumisel eriti vaja pole. Kui, siis ehk selleks, et täpsemaid heliseadeid leida või helistajagruppe koostada.

Telefoniga on kaasas kaabel arvutiga ühendamiseks ja laserplaat, millelt leiad üle 130 helina ja 300 taustapilti.

Samsung SGH-S300 on hea daamitelefon: heliseb ilusti, näitab kena värvilist pilti ja seda on lihtne kasutada, kuid telefoni puudusteks on väline antenn ja helinaprofiilide puudumine ning 8000 kroonini küündiv hind.

Samsung SGH-S300

• Mõõtmed: 80 x 40 x 20 mm

• Kaal: 70 grammi

• Ooteaeg: kuni 134 tundi

• Kõneaeg: kuni 2 tundi 45 minutit

• Sisemine ekraan: 65 000 värvitooni

• Lisad: 40-häälsed helinad, mängud, kalendermärkmik, äratuskell

• Hind 7500-800 krooni, saabub müügile lähiajal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles