Täna avatakse Tallinna uus prügila

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 avatakse Jõelähtmes Tallinna uus prügila, mis vahetab välja 30 aastat tagasi ajutise Tallinna prügiladestuskohana kasutuselevõetud Pääsküla prügila.

Tallinna uus prügila Jõelähtmel annab tööd 16 inimesele. Selle pindala on 66,7 hektarit. Prügila 40 aasta ladestusvõimsus on 4,5 miljonit tonni prügi, tutvustas uut prügilat Tallinna Prügila juhatuse liige Raivo Uukkivi. Prügila projekti kogumaksumus kuni sulgemiseni on ligi 900 miljonit krooni. Jõelähtme prügila on spetsialiseerunud tavajäätmeprügilaks. Peamiseks tegevusalaks on tavajäätmete vastuvõtmine ja ladestamine. Lisanduvad komposteerimine, sorteerimine ning alternatiivenergia tootmine. 1970. aastatel, samal ajal Pääsküla ajutise prügila avamisega, asuti Tallinnale otsima uue prügila asukohta. 1992. aastal sõlmisid Tallinna linnavalitsus ja Jõelähtme vallavalitsus leppe prügiladestusala projekteerimiseks valla territooriumil asuvasse karjääri. Kõikidele tänapäevastele nõuetele vastavat uut prügilat hakati ehitama 2002. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles