Ihukaitseülem: Tõmošenko elu kallale on püütud kippuda üle kuue korra

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: AP / Scanpix

Ukraina peaministri Julia Tõmošenko ihukaitse ülem rääkis Ukraina väljaandele

Komsomolskaja Pravda

, et valitsusjuhi elule on püütud kippuda kallale vähemalt kuuel korral.


End major Bna tutvustanud mees rääkis, et kord jõudis ihukaitseni informatsioon ühest välisriigist Ukrainasse saabunud elukutselisest mõrtsukast, kes plaanis seal lahendada talle antud ülesande.

Seetõttu otsustati muuta Tõmošenko päevakava ja võtta kasutusele eriabunõud, selgitas ta.

Major B jutu järgi on valitsusjuhti keeruline turvata, kuna sageli ta ei allu ihukaitsjate nõudmistele ja loobub varem kokkulepitud stsenaariumist.

Major meenutas nn Maidani aega 2004. aastal, kui ihukaitseni jõudis palju signaale ja hoiatusi katustel olevatest snaiperitest, eriüksustest, palgamõrvaritest.

«Ükskord läksin tema juurde ja ütlesin, et Julia Vladimirovna, oleme nüüd veidi ettevaatlikumad...Tema aga vastas mulle, Saša, vaata sellele Maidanile (Kiievis asuv Iseseisvuse väljak ehk Maidan Nezaležnosti), vaata inimesi. Siin lihtsalt ei saa mitte midagi juhtuda,» rääkis ihukaitsja.

Tema sõnul on Tõmošenko raudne naine - väljapeetud ja külma verega. Samas püüab ta teha kõik, et oma sõitudega mitte segada linnas sutojuhte ja tavakodanikke.

Väljaanne meenutab, et varem pole meediasse lekkinud mingeid jutte katsetest kippuda valitsusjuhi elu kallale. Küll aga väitis septembris 2008 presidendikantselei ülem Viktor Baloga, et peaminister valmistab ise neid rünnakuid ette.

Tõmošenko lükkas sellised süüdistused kategooriliselt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles