Eaka rööviohvri majas käib tänu annetustele remont

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanahärra sai annetuste abil enda majale uued aknad.
Vanahärra sai annetuste abil enda majale uued aknad. Foto: Reporter.ee

Juulikuus rööviti Harjumaa vanahärralt Gustavilt kokku 58 200 krooni, mehelt võeti viimased säästud ja talle ei jäetud isegi küttepuude raha. Head inimesed tõttasid aga Gustavile appi ja tegid vanahärra tarbeks korjanduse.

Gustavi majapidamises käibki nüüd jõulude eel vilgas tegevus, vahendas Reporter.ee videolõik.

Gustavi abistamiseks annetasid inimesed veidi üle 30 000 krooni. Algselt plaaniti kogutava raha eest Gustavi ahi korda teha, majale korralik uks ette panna ja uued küttepuud osta. Gustav mõtles aga ümber ning lubas abistajatel lõpuks välja vahetada maja välisuks ja mõned aknad.

Õhtuks oli pätikindel uks ja soojapidavad aknad Gustavi majal ees ning tundus, et ka majaomanik ise jäi töödega rahule. Üks «mure» siiski jäi - mida teha ülejäänud rahaga? Selgus, et ei aknatootja Glaskek ega ka uksemeister Saku Metall ei taha tehtud töö eest sentigi. Seetõttu jäi Gustavi abistamiseks annetatud rahast üksjagu üle, kuid kindlasti kulub ka see vanahärra majapidamises marjaks ära.

Suvistest juhtumistest on Gustav nii palju õppinud, et sularaha ta enam oma majapidamises ei hoia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles