Tuhanded eurooplased ei pääse pakase tõttu liikuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu
Kodutu Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded Euroopa reisijad olid sunnitud pühapäeval ootama raudteejaamades, lennujaamades ja liiklusummikutes, kuna pakane, lumesadu ja jää häirivad jõuluaja algul liiklust üle kogu kontinendi.


Poolas, kus temperatuur langes ööl vastu pühapäeva 20 miinuskraadini, külmus politsei teatel surnuks vähemalt 15 inimest, peamiselt kodutud ja joobnud.

Veel üks kodutu poolakas külmus surnuks Marseille's, üks prantslane leiti külmununa oma haagismajast Arras' linna lähistel.

Saksamaa edelaosas Mannheimis külmus surnuks 46-aastane kodutu, Baieris mõõdeti ööl vastu pühapäeval külma kuni 33,6 miinuskraadi. Kaks sakslast hukkus libeduse tõttu liiklusõnnetuses.

Lumesadu, jää või üleujutused sulgesid maanteid või häirisid liiklust kogu Euroopas, ilmaolude tõttu hilinesid lennud Brüsseli, Londoni ja Pariisi ja veel paljudest lennujaamadest.

Eurostari reisirongiliiklus Kanalitunnelis on teist päeva suletud pärast seda, kui ööl vastu laupäeva jäi tunnelis ilmaoludest põhjustatud rikete tõttu seisma viis rongi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles