Obama tahab Venemaaga koostööd

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaat Barack Obama.
Presidendikandidaat Barack Obama. Foto: AFP / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Barack Obama on vastu Venemaa väljaarvamisele suurte tööstusriikide G8 klubist, mida soovitas hiljuti teha tema pearivaal, vabariiklane John McCain.

Obama hinnangul tuleb Moskvaga teha koostööd, et tõkestada näiteks tuumarelvade levikut maailmas, vahendas Reuters.

«See oleks viga,» tõdes Illinoisi senaator intervjuus, mida näidatakse täna telekanalil CNN. Presidendikandidaadi arvates peavad venelased kindlasti olema kaasatud, kui tahetakse midagi ette võtta tuumarelvade leviku asjus, mis on tema sõnul vaid üks sellistest olulistest küsimustest.

«Venemaa koostööta oleks meie pingutused sellel rindel märgatavalt nõrgemad, arvestades endises Nõukogude Liidus ripakil olevat tuumamaterjali ja tehnilist oskusteavet, mis leidub raudse eesriide taha olnud riikides,» arvas presidendikandidaat.

USA vabariiklaste liider novembrikuistel valimistel John McCain seevastu on varem kinnitanud, et hakkaks suruma Venemaad välja G8 riikide seast poliitiliste vabaduste piiramise tõttu selles riigis.

G8 klubisse kuuluvad valdavalt rikkad demokraatlikud tööstusriigid – USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa, Kanada ja Jaapan. Venemaa pääses sellesse seltskonda, mida varem tunti G7 klubina, alles üsna hiljuti, aastal 1997.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles