Polikliiniku arstid visati päeva pealt tänavale

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala esmaspäeval koondati 28 Harjumaa polikliiniku töötajat, Tööta jäämisest kuulsid nad koondamisteatele alla kirjutades, kirjutab SL Õhtuleht.

Põhja-Eesti regionaalhaigla Harjumaa polikliinik Magdaleena tänava kahekorruselises puumajas keeb vihast. Töötajad pakivad asju ja kiruvad koondamisteatele alla kirjutanud Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimehe kohusetäitjat Toomas Vilosiust. Kõik polikliiniku töötajad - logopeed, günekoloogid, lastearstid, traumatoloog, ortopeed jt. said selle nädala teisipäeval koondamisteate ilma vähimagi ettehoiatuseta. Polikliinikus üle kuue aastat töötanud ja nüüd töötuks jäänud psühholoog Sirje Elevant on šokeeritud ja nördinud. «Miks meid likvideeritakse? Ei selgitatud. Kästi ainult koondamisotsusele alla kirjutada ja kõik. Varem on küll räägitud, et polikliinikuhoonet tahetakse maha müüa ja meid laiali saata, aga kõik jäi seni jututasemele,» räägib arst. «Selline tunne, et oleme kurjategijad, kellest kiiresti on vaja lahti saada,» on naine Vilosiuse otsusest solvunud. Polikliiniku majandusjuhataja Linda Vohli on määratud asutuse likvideerimise komisjoni, kuid ka tema saatus on lahtine. Vohli sõnul kästi arstidel patsiendid Mustamäe polikliinikusse suunata. «Vaevalt, et neil seal praegugi haigetest puudus on. Järjekorrad pikenevad ja abivajavad inimesed kannatavad,» arutleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles