Poseeriv rebane vahetas Ruhnu karu välja

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnus tembutav rebane.
Ruhnus tembutav rebane. Foto: Ruhnlase blogi (www.ruhnlane.blogspot.com)

Kui alles mõni aeg tagasi elas Ruhnu karuhirmus, siis nüüd on ruhnlaste hulgas end mõnusalt sisse seadnud sõbralik rebasetüdruk, kes laseb heinakuhja otsast liugu ja sööb lusikalt kartulisalatit.

Kuigi alguses tekitas rebane ruhnlastes ettevaatlikkust, siis nüüd peavad nad reinuvaderit juba ebanormaalselt sõbralikuks, muu hulgas astub Lenny julgelt ruhnlaste tubadesse sisse ning ei lükka tagasi pakkumist peretütre käe pealt head-paremat süüa, kirjutab

Meie Maa

.



Ruhnu muuseumi direktori Märt Kapsta sõnul on rebane õppinud turistidele isegi poseerima: «Poosetab ja sätib end päikese käes üht ja teist pidi.»



Peale poosetamise ja lusikalt söömise võib rebaseplika turistidele ka vingerpussi mängida, näiteks pätsab Lenny külaliste susse ning tirib nende toidukoti sisu mööda hoovi laiali, kui külastajad oma asjadel silma peal ei hoia.



Üks suveruhnlane nägi Laugu kinnitusel ka vaatepilti, kus vallatu rebane lasi heinakuhja otsast liugu: «Ronis üles, lasi liugu, ronis jälle üles ja lasi uuesti alla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles