Võsul murravad südameid eestimaised trubaduurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajandeid tagasi peibutasid provansi rüütlilaulikud armastuslauludega naisi, homsest pühapäevani vältavatel Võsu muusikapäevadel teevad sama kitarre tinistavad ja südameid murdvad eestimaised mehed.

Ilu ja armastuse ülistamisele pühendatud muusikapäevade idee on programmijuhi Peep Pihlaku sõnul teadlik valik. Mõte pole mitte tänase päeva kerimises 12. või 14. sajandisse, mil trubaduurid ringi möllasid, vaid igatsuses tunda tollastele aadetele kohta leiduvat ka tänases ilmas.

Veel enam - ehkki igasugune suvine muusikavalik on ilmselgelt lahedam kui argitalvine, pole nois päevis kohta süldimuusikale. «Ei mingit trali-valit,» kinnitas Pihlak. «Tahame hoida teatavat kvaliteeti, et mitte liiga teha sõnale «muusika».»

Uuenduslikemaks atraktsiooniks nimetas ta teenust nimetusega «Trubaduuri tellimine», mis lubab igal soovijal endale trubaduuri suvilasse või köögiakna alla laulma tellida. Valvetrubaduurid on kohal, pooltunni hinnaks on määratud sada krooni.

«Eks nad siis laulavad armastusest, rõõmust, kirest, sekka ka nalja- ja töölaule ning viljelevad ehk tiba ka võrgutamist,» muigas Pihlak.

Täna õhtul annavad elukutselised trubaduurid InBoil ning Jaan Sööt Käsmu meremuuseumis muusikapäevade proloogi.

Suureks peoks läheb Pihlaku kinnitusel laupäeval, mil muusikat ja muud trubaduurset jagub Võsule hommikust õhtuni: lasteteater Trumm, Diana Klas ja Jüri Aarma, Apelsin, Rakvere linnaorkester jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles