Seade tõlgib kassi näugumise inimkeelde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani leluvalmistaja Takara loodab avardada inimeste ja loomade vahelist suhtlemist seadmega, mis tõlgib kassi näugumise inimkeelde, vahendab Postimees Online CNETAsia uudist.

Seade Meowlingual, mis annab kassiomanikule doktor Dolittle'i sarnase omaduse mõista lemmiklooma emotsioone, saabub Jaapanis müügile novembris, ütles firma pressiesindaja agentuurile AFP. Aasta tagasi tutvustas Takara Bowlinguali nime kandvat seadet koera haukumise tõlkimiseks. Bowlingual koosneb traadita mikrofonist, mis kinnitatakse koera kaelarihma külge, ning seadmest, mis analüüsib ja võrdleb iga haugatust seadmesse salvestatud fraasidega. Seade tuvastab koera emotsioone - nende seas õnnelikkust, tüdimust ja kurbust - ja kuvab emotsiooni seadme ekraanile. Bowlingualist peaaegu poole odavam, 8800 jeeni ehk veidi üle tuhande krooni maksev Meowlingual töötab tõenäoliselt samal põhimõttel. Hoolimata Bowlinguali kõrgest hinnast on Takara teatel firma müünud kuue kuuga Jaapanis 300.000 seadet. Hiljuti hakkas Takara müüma koerakeele tõlkijat ka Lõuna-Koreas ning järgmisel kuul saabub see müügile USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles