Politsei manitseb inimesi pühade ajal ettevaatusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Küüt
Raivo Küüt Foto: Peeter Langovits

Politsei manitseb eestimaalasi pühade ajal ettevaatusele ning soovib, et jõulud mööduksid kõigile rõõmsalt ja traagiliste sündmusteta.

1. jaanuarist tööd alustava politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt paneb eesootavatel pühadel inimestele südamele hoida ennast ja olla tähelepanelik ka teiste suhtes. «Suurema osa ebameeldivaid vahejuhtumeid saavad ära hoida inimesed ise, olles hoolivad ja ettevaatlikud ning varudes endale pühadetoimetusteks piisavalt aega,» ütles Küüt.

Samas kinnitas ta, et politsei on pühade ajal inimeste abistamiseks valmis ning teeb ka omalt poolt kõik, et jõulud oleks turvalised.

Politsei kinnitusel näitab varasemate aastate kogemus, et kõige rohkem on jõulude ajal vahejuhtumeid liikluses, kuna inimesed kiirustavad nii kauplustesse kui ka linnast lahkuma ning liiklustihedus linnades on tavalisest olulisem kõrgem.

Seetõttu palub politsei inimestel olla nii linnas kui ka maanteedel liigeldes ettevaatlik, varuda endale piisavalt aega ning leppida pigem hilinemisega kui panna kiirustades oma elu ja tervis ohtu. «Kui plaanite pühade jooksul mitmesse kohta külla sõita, leppige juba aegsasti kokku, kes jääb kaineks autojuhiks,» soovitab politsei.

Eesootavate pikkade pühade ajal kalale või lihtsalt loodusesse minekut plaanivatele inimestele tuletab politsei meelde, et piiriveekogudest on lubatud minna Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Järvele minek ja saabumine tuleb lähimas piirivalvekordonis registreerida, kaasa võtta jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade ning kindlasti panna selga päästevest. Narva veehoidla õhukesele jääle minek on eluohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles