Mändmaa: vallandatud inimesed olid süstlajagajad

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarja Mändmaa, miks Tervise Arengu Instituut (TAI) vallandas HIV/AIDSi riikliku programmi projektijuhid?

See tähendab seda, et inimesed, kes on head süstlajagamiseks, ei pruugi olla head strateegilised juhid, ei pruugi olla head projektijuhid. Kaasus ongi pigem selle pinnalt, et need inimesed, kes enne tegelesid niisama tänavatööga, on head spetsialistid tänavatööl. Kuid TAIs olid tema ülesanded ja rollid erinevad ning kuna nad neid rolle ja ootusi ei täitnud, siis ametist vabastamise otsus on tingitud sellest. Te jätkake oma tööd MTÜde raames, see milleks te olete suurepärased, aga riigi rolli te kõige paremini ei sobi.

Kas vallandatud inimesed olid siis nn süstla- ja kondoomijagajad?

Just. Ja nad said sellega hästi hakkama. Me oleme kindlasti väga rõõmsad, kui nad jätkavad oma mittetulundusühingute raames seda tegevust. Aga siin on praegu selline rollide jaotamise koht.

Sotsiaalministeeriumi teate kohaselt on tegu nelja isiku «korruptsiooniohtliku käitumisega». Kas neil lasub korruptsioonisüüdistus?

Ärme räägime süüdistusest. Korruptsioon on minu meelest väga konkreetne ja karm kuritegu, mis peaks saama väga õiglaselt ja koheselt ka karistatud.

Aga me oleme pöördunud abi saamiseks vastavate organite poole, kes asjaga tegelevad. Ma nimetaks seda pigem ebaselguseks ja kirjeldaksin asja läbi selle. Ma ei kasutaks sõna «korruptsioonisüüdistus», sest me võime liiga nendele inimestele, me teha ei ole spetsialistid, me ei ole politseiuurijad.

Kas asi on antud politseisse?

Me oleme pöördunud Kapo poole. Aga uurimise all pole mitte ainult need neli inimest, vaid me palume ette võtta kogu see programm ja uurida kogu programmi raames rahade kasutamist. Ilma et tooksime esile konkreetseid isikuid või mittetulundusühinguid.

Ma valdan üldist tausta, kui te täpselt tahate saada informatsiooni nende nelja isiku kohta, siis peate pöörduma asutuse juhi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles