Linnapolitsei alustab esialgu kaheksa mehega

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei hakkab jälgima töökontrolli, reklaamilubade olemasolu, koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmist, selgitab Tallinna abilinnapea Jüri Ratas, kes loodab, et kaheksa meest alustavad patrullimist novembrist.

Kui palju munitsipaalpolitseinikke Tallinnas patrullima hakkab?

Me arvame, et siin hakkab olema üksteist ametnikku ja üks teenistuja. Neid politseinikke, kes peaksid tänavatele tulema, silt rinnas, on arvestatud kaheksa.

Nad hakkavad tööle samadel kellaaegadel kui tavalised linnaametnikud - kaheksast viieni. Kuid ma ei välista edaspidi ka vahetustega töötamist ja näiteks seda, et mõni tuleb hiljem tööle ja on õhtul kauem väljas.

Kus kohas munitsipaalpolitseinikud patrullima hakkavad, ilmselt on neid kogu Tallinna peale vähe?

Ma arvan, et Tallinn on kriminaalsuse poolest Eestis esikohal ja et vajadus on täiesti olemas.

Aga me ei tahaks sellist olukorda, kus nad oleksid konkreetsetes linnaosades, vaid üldse haldusaladel.

Selge on see, et need kaheksa inimest ei suuda kogu territooriumi läbi käia ja selleks oleme mõelnud, et nad hakkaksid patrullima graafiku alusel, kus on kirjas, kes kus käib.

Tulevikus võiks neid olla kõvasti rohkem, kuid see oleneb, kuidas projekt käivitub ja kas selleks on finantse. Tean, et mõnedes Euroopa linnades on sadu munitsipaalpolitseinikke.

Millised on munitsipaalpolitseinike täpsed ülesanded? Ja kuidas karistatakse linnaelanikke heakorraeeskirja mittetäitmise eest?

Politsei hakkab jälgima töökontrolli, reklaamilubade olemasolu, koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmist. Kindlasti jälgitakse ka, et ei tekiks lubamatuid prügimägesid.

Kunagi võiksid nad hakata tegelema ka kodanike kainestusmajja toimetamisega.

Kui neid ettekirjutusi ei täideta või rikutakse, teeb politseinik linnaelanikule selgeks, et nii ei ole õige. Ja alles siis, kui teda kuulda ei võeta, siis saab alustada väärteomenetlust.

Kui munitsipaalpolitseinik näeb tänaval kaklust, kas ta on kohustatud sekkuma?

Kindlasti. Munitsipaalpolitseinike töö üheks osaks on koostöö politsei ja teiste linnaametitega.

Ja kui munitsipaalpolitseinik leiab rikkumise, kus linnaametniku käed jäävad lühikeseks, siis just see ongi koht, kus hakkame tegema koostööd politseinikega ja miks mitte ka eraturvafirmadega.

Millal nad patrullimist alustavad?

Meie eesmärgiks on, et nad oleksid tänavatel oktoobri lõpus või novembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles