Rüütel: kinnisvaratehingute mahud tõmbuvad veelgi kokku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Rüütel.
Tõnis Rüütel. Foto: Peeter Langovits

2010 saab olema raske aasta. Kinnisvaratehingute mahud tõmbuvad veelgi tugevamalt kokku ning protsentuaalselt mõõdetuna võivad hindade kõikumised kujuneda suureks, prognoosis Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel Kodu ja Kinnisvara aastalõpuküsitluses.


«Pööret tõusule ei tule enne, kui laenurahal ja sisenõudlusel tuginenud riigi majandus muutub ekspordipõhisemaks ja tootlikkus tõuseb,» tõdes Rüütel.

Rüütli sõnul on positiivseks sõnumiks pankade valmidus taas laenu anda, samuti on leevendatud omafinantseeringu tingimusi.

«See toob hinnalanguse lõpu jõudsalt lähemale ning taas saab rääkida normaalsest kinnisvaraturust. Abiks peaks jätkuvalt olema ka KredEx ja muidugi soodne euribor, mille olulist tõusu tuleval aastal ei prognoosita,» lausus Rüütel.

Lõppeva aasta peamiste indikaatoritena märkis Rüütel, et kinnisvaraturg muutus ausamaks ja läbipaistvamaks. Sellele on tema sõnul kaasa aidanud alanud pankrotid nii kinnisvara- kui ehitussektoris.

«Positiivsena tõdegem, et turult on kadunud paljud halva suhtlemisoskusega ja ebapädevad maaklerid ja isehakanud ehitajad. Minevikku peaks jääma ka rutakalt-räpakalt kavandatud kinnisvaraarendused,» ütles Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles