Kanepi tõusis võiduga Torinos taas edulainele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ebakindlusest jagu saanud Kaia Kanepi alistas Torino tenniseturniiri finaalis Bosnia ja Hertsegoviina esindaja Mervana Jugic-Salkici 6:3, 6:3, teenides tänavuse teise esikoha.

Kanepi jäi 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri finaalkohtumises vigu tehes 0:2 kaotusseisu. Vabanenud ärevustundest ja leidnud oma mängu, murdis 18-aastane eestlanna omakorda bosnialanna pallingugeimid.

«Hakkasin vabamalt mängima, lõin tagajoonelt kindlamini ja suutsin edu hoida,» ütles Kanepi. «Kogu turniir kujunes küllaltki raskeks. Esimese seti võitsin lihtsamini, teises setis pidin rohkem pingutama.»

Kanepi pälvis täiskasvanute turniiril esikoha neljandat korda. Juunis võidutses ta Itaalias Galatinas, 2000. ja 2001. aastal oli ta Tallinna turniiri parim. «Siiani võib hooajaga rahule jääda, aga tahaksin sügisel veel hästi mängida,» ütles tänavusest hooajast Andrei Luzgini juhendamisel harjutav tenniseneiu.

Poolfinaalis alistas Kanepi hästi tuttava rootslanna Sofia Arvidssoni 6:3, 7:5. Mõlemad viimased vastased asuvad maailma naismängijate tenniseliidu WTA edetabelis 212. kohal olevast eestlannast ees, vastavalt 189. ja 135. kohal.

Esikoht Torinos kindlustas Kanepile pääsu oktoobri lõpus Luxembourgi 225 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri kvalifikatsiooni.

Enne edulainele tõusmist pidi Kanepi kolmel turniiril järjest varakult reketi kotti panema. USA lahtistel meistrivõistlustel jäi ta pealtvaatajaks kvalifikatsiooniringi teise matshi järel, kui tema püüdlustele vajutas pitseri toidumürgitus. Seejärel kaotas ta Itaalias Rimini ja Venemaal Žukovski turniiri avaringis.

«Ameerikast tulles olin kaks päeva kodus, siis sõitsin Itaaliasse ja ajavahega kohanemine andis tunda,» rääkis Kanepi. «Kaotused tegid mõistagi ebakindlaks. Torinos hakkas jälle hästi minema, iga võiduga kasvas ka kindlustunne.»

Sel nädalal osaleb Kanepi Sofia turniiril. «Jõudu peaks jätkuma,» ütles ta. «Ühest ja teisest kohast natuke valutab, aga see on loomulik. Vajadusel saan massaaži ja mängimist ei sega miski.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles