Vigastus sunnib Pärna põlvelõikusele minema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval põlve vigastanud TTÜ/A. Le Coqi korvpallur Andre Pärn peab minema operatsioonile ja tõenäoliselt tuleb pooleks aastaks mänguplatsilt eemale jääda.

Pärna sõnul osutus parema jala põlve vigastus oodatust raskemaks ja ees ootab operatsioon. «Uuring näitas, et kahjustada said põlve ristside, külgside ja menisk,» lausus ta.

TTÜ/A. Le Coqi ja Eesti koondise liige oletas, et hooaja esimesel poolel tuleb tal jääda pealtvaatajaks.

Väga heas vormis

«Eelmine kord, kui põlve vigastasin, sain neli kuud hiljem saalis harjutama hakata. Kui taastumine hästi läheb, üritaksin hooaja teisel poolel jälle mängida,» märkis ta.

Pärna häälest kostus sügav pettumusenoot, kui ta rääkis, et tegeles suvel innustunult kehalise ettevalmistusega ja jõudis väga heasse vormi.

«Ma pole füüsiliselt olnud kunagi nii tugev, nagu olen praegu,» nentis ta. «Rassisin selle nimel, et jaksaksin kogu hooaja korralikult mängida. Nüüd tuli niisugune pauk.»

Kui pikaks ja keeruliseks Pärna vigastusest taastumine võib kujuneda, selgub pärast erialaarstidega nõu pidamist.

«Tõenäoliselt aitab ühest operatsioonist ja sellele järgnevast taastumisperioodist,» lausus TTÜ/A. Le Coqi peatreener Heino Enden. «Kui ka külgside läinuks katki, olnuks Pärna olukord palju raskem. Karmo Allikasele tuli teha kaks operatsiooni.»

Endeni sõnul jätab Pärna kõrvalejäämine meeskonna ilma ühest põhitegijast, keda olnuks hädasti tarvis Euroopa karikavõistlustel.

Vaja leida asendaja

«Võib-olla tuleb hakata Pärna asemele värbama uut sama tüüpi pallurit, sest kui üks põhiviisiklane langeb välja, võib meeskond logisema hakata,» ütles ta. «Leho Kraav on samas rollis olemas, aga ta vajab ka vahetust. Otsuse teevad mõistagi klubi omanikud.»

Pärn lubas kuni tervenemiseni olla kaaslastele moraalseks toeks. «Aitan platsi kõrvalt nii palju kui oskan ja suudan,» lausus ta.

TTÜ/A. Le Coqi meeskond osaleb nädalavahetusel turniiril Soomes Espoos, kus kohtub alagrupiturniiril Frankfurdi Skylinersi ja Kouvola Kouvotiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles