MMi medalimehed said valitsuselt preemiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MMil hõbeda saanud odaviskaja Andrus Värnik ja judomaadleja Indrek Pertelson saavad valitsuselt preemiaks 200 000 ja pronksi teeninud Aleksei Budõlin 100 000 krooni.

Eesti Olümpiakomitee asepresident, Eesti Sportlaste Ühenduse esimees Jüri Tamm pidas valitsuse otsust suurepäraseks. «See annab kindlasti sportlastele jõudu juurde,» lausus ta.

Samas leidis Tamm, et valitsuse preemiat ei tohiks võtta kui kingitust, vaid kui tulemuspalka hea töö eest. «Tahaks, et spordisõbrad ei ootaks hinge kinni pidades, mis otsuse valitsus langetab,» ütles ta.

«Loodan, et keegi peaministritest ütleks kord - nii see peabki olema, tehes premeerimise kohustuseks järgmistele valitsustele. Riigijuhid võiks sama rida edasi ajada, sest ühiskond pole ju paremate sportlaste rahalist väärtustamist tauninud,» lausus Tamm.

Mae sai samuti 200 000

Ettepaneku anda medalimeestele preemia tegi kultuuriminister Urmas Paet. Kaks aastat tagasi tegutsemisjuhiseks võetud kriteeriumide järgi kuuluvad premeerimisele olümpiamängude medaliomanikud, maailmameistrid, Euroopa meistrid ja maailmakarikavõistluste üldvõitjad 300 000 kuni ühe miljoni krooniga.

Siim Kallase juhitud valitsus otsustas tänavu talvel premeerida suusatamise MM-võistlustel hõbeda teeninud Jaak Maed 200 000 krooniga.

Nool ja Loskutov rahata

Samas ei tunnustanud toonased riigijuhid 2001. aasta kergejõustiku MMi hõbedameest Erki Noolt ega 2002. aasta EMil teiseks tulnud Pavel Loskutovi.

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ütles suusatamise MMi järel, et Mae oli preemia välja teeninud. Samas pidas ta taunitavaks, et varasemate saavutuste tunnustamata jätmisega tekitas valitsus teistes sportlastes ebaõiglustunde.

Olümpiavõitja Noole sõnul oleks normaalne, kui kõigi tiitlivõistlustelt medali teeninud sportlaste premeerimine muutuks reegliks. «Eks edaspidi ole näha, missugused kaabakad võimule pääsevad,» lausus ta.

Valitsuse preemia

MM-võistluste hõbemedalimehed

Andrus Värnik (kergejõustik) 200 000 krooni

Indrek Pertelson (judo) 200 000 krooni

MM-võistluste pronksimees Aleksei Budõlin (judo) 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles