Uuring: Reformierakond oli detsembris populaarseim

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Detsembris tõusis kõige populaarsemaks parteiks Reformierakond, kuid lõppeval aastal tervikuna oli liider Keskerakond, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Kui homme toimuksid Riigikogu valimised, hääletaks Reformierakonna poolt 30 protsenti valijatest, mis on kahe protsendipunkti võrra enam kui novembris, vahendab ERR Uudised.

Kaks protsendipunkti langes kuu varasemaga võrreldes Keskerakonna toetus, keda toetas 26 protsenti valijatest. 2009. aasta keskmine toetus oli Keskerakonnal stabiilselt kõige kõrgem, keda toetas alates jaanuarist keskmiselt 30 protsenti valijatest.

Novembrikuu toetuse detsembris säilitanud Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 19 protsenti, sotsiaaldemokraate 13 protsenti, rohelisi kuus protsenti ja rahvaliitu kolm protsenti valijatest.

Emor küsitles Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel 801 valimisealist kodanikku üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles