Kaks eile õhtul kaduma jäänud kalameest leiti surnutena

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 18.04 sai Läänemaa päästeteenistus väljakutse Ridala valda, kus põles Tauksi saare rannaäärne roog ja mets, mille oli süüdanud appikutsesignaaliks hätta jäänud kalamees, tema kaks kaaslast polnud aga kaldale jõudnud.

Puise poolsaarel asuvast kalaspordibaasist olid päeval läinud kolm meest Tauksi saare lähedusse kalale. Oli teada, et 57-aastane Arvo, 64-aastane Hillar ja 63-aastane Enno olevat juba kella kolme paiku asunud tagasiteele, rääkis Päästeameti avalike suhete büroo juhataja kt Mari Tikan. Võis oletada, et hättasattunud kalamehed andsid märgutulega signaali abivajadusest, lisas ta. Kell 18.30 sõitsid kaks meest kadunud kalamehi otsima, kuid nad jäid Tikani sõnul saarele tulevangi ning nende paat läks kaotsi. Kell 19.15 väljus veel üks paat kahe mehega ning samal ajal liitus otsijatega ka helikopter, rääkis Tikan. Kell 20.15 leiti saarele tulevangi jäänud mehed ja nende uppunud paat. Paat pumbati veest tühjaks ning neli meest tulid kaldale tagasi. Kolm kalameest olid selleks hetkeks endiselt kadunud. Kell 21.03 leidis kopterimeeskond saarelt alajahtunud 63-aastase Enno, kes viidi Haapsalu haiglasse. Teiste meeste otsingud tulemusi ei andnud ning kell 22 otsingud katkestati tiheda vihmasaju ja halva nähtavuse pärast. Otsinguid jätkati täna hommikul. Kell 10.15 avastati Tauksi saare läänekaldal umbes 50 meetri kaugusel kaldast ümberpööratud paat. Inimesi paadi juurest ei leitud. Kell 11.18 leiti Pusku lahest 64-aastase Hillari päästevestiga surnukeha ja kell 11.30 Rohuküla sadama muuli lähistelt 57-aastase Arvo surnukeha. Kell 11.45 lõpetati otsingutööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles