Vene võimud kavatsevad Mussolini teosele müügikeelu panna

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mussolini ja Adolf Hitler 1938. aastal Münchenis.
Mussolini ja Adolf Hitler 1938. aastal Münchenis. Foto: SCANPIX

Eile teatasid Moskva prokurörid, et Itaalia diktaatori Benito Mussolini kaht teost sisaldava raamatu müügi peaks Vene raamatupoodides ära keelama.

Prokuratuur teatas oma koduleheküljel, et raamatu «Kolmas võimalus» müügikeeluks on tarvis kohtu otsust. Siiski on selline nõudmine vaid formaalsus, kuna Vene seadusandlus keelab ekstremismi tõttu selgelt ära kõik fašismi- või natsiideoloogiat sisaldavad teosed, teatab RIA Novosti.

Keelustada tahetav trükis sisaldab nii Mussolini autobiograafiat kui ka tema põhimõtteid kokku võtvat «Fašismi doktriini». Tegemist on Mussolini poliitilise testamendiga, mille autori eesmärgiks on õigustada Il Duce’t ennast ja tema aateid, teatas reklaamtekst müügikeskkonnas Yandex.Market.

Artikli kirjutamise ajal oli raamatut saada veel mitmest veebipoest, hind polnud samuti kopsakas – vaid 300 rubla (6,9 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles