Galerii: demokraatiapäeva tähistati näidismeeleavaldusega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tammsaare pargis rahvusvaheline demokraatiapäev. Ürituse raames toimunud näidismeeleavaldus juhatas sisse nädala, mille jooksul üritatakse vastust leida küsimusele, mis on demokraatile ohuks.

Näidismeeleavaldus viidi läbi fiktiivriigi Korbistan näitel. Nimelt haaras pärast sisepoliitilist kriisi Korbistanis riigipöördega võimu sõjaväline juht ning riigis hakkas stabiilsus taastuma, ent peagi selgus, et riigijuhi näol on tegemist tugeva diktaatoriga.

Lisaks tänasele viiakse sel aastal demokraatiapäevale pühendatud nädala jooksul enam kui 10 000 nooreni loengud, väitlused, konverentsid ning videod, et ärgitada neid demokraatiale mõtlema.

2007. aastal kuulutas ÜRO 15. septembri rahvusvaheliseks demokraatiapäevaks, et maailmas demokraatiat teadvustada ning ärgitada riike ja rahvaid seda taasmõtestama. Avatud Eesti Fondi algatusel tähistatakse rahvusvahelist demokraatiapäeva Eestis juba kolmandat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles