Abilinnapea polnud rahul pealinna kõnniteede puhtusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised ja lörtsised Tallinna tänavad.
Lumised ja lörtsised Tallinna tänavad. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavakoristusfirmad viisid pühade ajal Tallinnast välja üle 6000 kuupmeetri lund, kuid abilinnapea hinnangul oleks pidanud enam osutama tähelepanu jalakäijate radade puhastamisele.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul oli koristusfirmade töös palju vajakajäämisi - ettevõtete tähelepanu juhiti sellele, et tuleb rohkem rõhku panna kõnniteedele, bussipeatustele ja ülekäiguradadele, kus inimesed liiguvad jala.

«Niisamuti koristati liialt suure viivitustega ka kõrvaltänavaid,» märkis Boroditš. «Siinkohal tuletaksin kõigile kinnistuomanikele meelde, et ka kinnistuga piirnevad kõnniteed tuleb puhastada ning libeduse ärahoidmiseks ka graniitsõelmetega katta.»

Pealinna tänavatel töötas möödunud pühade aegu kokku 52 puistur-sahka, 17 traktorit, kümme kallurveokit ja kuus kopplaadurit, mis vedasid linnast välja ühtekokku 6050 kuupmeetrit lund. Lisaks tehnikale oli tänavatel väljas ka 26 käsitööbrigaadi.

Tänavatele puistati kokku üle 912 tonni kloriide ja 48 tonni sõelmeid.

Tänahommikuse seisuga oli Tallinnas lumekihi paksus 19 sentimeetrit. Vastavalt ilmaprognoosile lubatakse homme lõunast alates taas lumesadu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles