Koolidirektor läks avaaktuse asemel kalale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembri avaaktus
1. septembri avaaktus Foto: Andres Haabu

Iisaku gümnaasiumis algas uus õppeaasta direktorita, kes pidas Norras kalastamist esimesest koolipäevast tähtsamaks.

Iisaku gümnaasiumi lastevanemate seas ei peeta direktor Margus Rajase sellisest käitumisest eetiliseks, kirjutab Põhjarannik.

«Räägi sel teemal, kellega tahad, kõik on hämmingus: kuidas on selline asi üldse võimalik, et koolijuht võtab õppeaasta alguse ajaks puhkuse? See on mõeldamatu!» vahendas üks lastevanematest (ei soovi nime avaldada - toim.) vallaelanike imestust.

«Pidada kalastamist tähtsamaks kui esimese klassi jutside, kolleegide ja lastevanemate tervitamist avaaktusel - see näitab direktori suhtumist oma töösse. Pole küll kuulnud, et mõni koolijuht oleks Eestis veel sellise asjaga hakkama saanud. Võib-olla avatakse Iisaku gümnaasiumis nüüd uus õppesuund ning hakatakse andma kalapüügialast haridust,» ironiseeris ta. «Ehk direktor käiski sellepärast Norras?»

Iisaku gümnaasiumi direktor Margus Rajas oma Norra reisi ei kommenteeri, märkides vaid, et viibis puhkusel. «Oma puhkuseajaga võin ma peale hakata, mida tahan,» ütles ta, saamata aru lastevanemate eeldusest, et just koolidirektor on see, kes kooliaasta sisse juhatab. 

Iisaku gümnaasiumis tegi lastevanemate sõnul seda huvijuht. «Ma ei näe selles mingit probleemi,» märkis Rajas. «Aktus toimus ning lapsed said aabitsad ja õpilaspiletid kätte. See, et mind seal polnud, ei näita veel, kas puhkuseaeg on mulle koolist olulisem või mitte. Seekord läks niimoodi, sest see aeg oli mulle puhkuseks sobiv.»

Iisaku vallavanema Avo Kiire sõnul ei teadnud ta direktori puhkuseavaldusele alla kirjutades, et koolijuht tahab sõita kalastama. «Ma uskusin, et tal on olulisem põhjus, miks õppeaasta alguses Norras viibida. Ütlesin, et kui koolis on kõik korraldatud, võib ta minna. Kui ta oleks mulle aga öelnud, et läheb kalale, poleks ma nõusolekut andnud. Paraku sain sellest kalalkäigust alles hiljem teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles