Tallinna kuues ööklubis avastati tuleohutusnõuete rikkumisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi.
Ööklubi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistus kontrollis 11. detsembril juhuslikult valitud 14 ööklubis tuleohutusnõuete täitmist ning avastas kuues neist rikkumisi.


Põhja-Eesti päästekeskuse avalike suhete spetsialisti Ants Raava sõnul tehti eeskirjade rikkujatele ettekirjutused ning algatati väärteomenetlused.

Ta lisas, et kontrolliti varajaste hommikutundideni lahti olevaid baare, ööklubisid ja muid meelelahutusasutusi. 

1500 ruutmeeri suuruseid ning veelgi avaramaid ööklubisid tuleb kontrollida igal aastal, väiksemaid mitte nii tihti. Seekord jagati töö nii, et vaatluse all oleks mõlemast kategooriast enam-vähem ühesugune arv kohti.

"Tuleb märkida, et kõik kuus rikkumistega vahele jäänud meelelahutusasutust kuulus just nende väiksemate hulka," ütles Raava. "Nende klubide nimesid otsustasime esialgu mitte avalikustada seetõttu, et nende konkurentsivõimet mitte alla tõmmata. Kui nad aga ettenähtud ajaks puudusi kõrvaldanud ei ole, siis ütleme nimed kindlasti välja."

See tähendab, et iga ööklubides ja baarides käia peab ise otsustama, millise riski ta endale sellega võtab. 

Ööklubides avastasid päästeametnikud tuleohutusnõuete erinevaid rikkumisi. Ühes kohas olid evakuatsiooniteed tähistamata, kolmes klubis tagavaraväljapääsud mitmesuguse kolaga suletud, kahes kohas olid tagauksed avatavad ainult võtmetega ning ühes paigas puudus nõuetele vastav valgustus.

Tulekahju signalisatsioonisüsteem ei olnud töökorras kahes ööklubis, kahes kohas puudus nõutav arv tulekustuteid ning neljas paigas olid kustutid tähtajaks kontrollimata.

Raava märkis, et poole aasta jooksul kontrollivad inspektorid nõuetele mittavastanud meelelahutusasutusi uuesti. Põhja-Eesti päästekeskuse ametnikel on aasta jooksul kavas korraldada veel mitu reidi ööklubidesse ja baaridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles