Savisaart ja Sõõrumaad seob enam kui külaliskorter

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Rotermanni kvartalis.
Edgar Savisaar Rotermanni kvartalis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele külaliskorteri üürinud Tõnis Sõõrumaa kuulub nii samas majas kui ka kõrvalmajas Tallinna linnale sadade tuhandete eurode eest äriruume üüriva ettevõtte ja selle omanikfirma nõukogudesse, kirjutab Äripäev.

Eelmisel nädalal selgus, et Savisaare elukohaks on suurettevõtja Urmas Sõõrumaa pojale Tõnis Sõõrumaale kuuluv külaliskorter aadressil Rotermanni 10.

Savisaare kinnitusel on korteri kasutamiseks sõlmitud üürileping, kuid selle sõlmimise aega, lepingu pikkust ja üüri suurust pole linnapea soostunud ütlema.

Juba 2009. aastast pärineb Savisaare allkirjaga linnavalitsuse korraldus, mille alusel sõlmiti sama aasta augustis Rotermann City OÜga üürileping 933 m² äripinna üürimiseks.

Selle aasta alguses allkirjastas Savisaar lepingu muudatuse korralduse, mille järgi üüriti vastvalminud Rotermanni 10 majas lisaks 310 ruutmeetrit pinda ning pikendati 2009. aasta lepingut kolme aasta võrra.

Kokku üürib linn Rotermanni City OÜ-lt praegu ligi 1250 m² äriruume hinnaga 12,2 eurot ruutmeetri eest kuus. Aastas teeb see ligikaudu 183 000 eurot, millele lisandub käibemaks. Lepingu järgi hüvitas linn üürile andjale lisaks 16 000 eurot Rotermanni 10 üüripinna väljaehitamise lisakulusid, millele samuti lisandus käibemaks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles