Savisaare korruptsiooni veebileht kolis uuele aadressile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare korruptsiooni teemaline veebileht asub nüüd uuel aadressil.
Savisaare korruptsiooni teemaline veebileht asub nüüd uuel aadressil. Foto: Internet

Tallinna linnavõimu korruptsiooni kajastav IRLi veebileht kolis uuele aadressile, sest kohus keelas erakonnal eile kasutada Edgar Savisaare nime sisaldavaid veebiaadresse.


Veebileht «Savisaare korruptsioon võtab Su perelt 1000 eurot aastas asub nüüd aadressil http://1000eurot.eu/. Sellele lehele suunatakse ka veebilehe edgarsavisaar.co külastajad. Lehekülje sisu ei ole muutunud. Seal on ära toodud viited linnaametnike tegusid valgustavatele uudistele ning IRLi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi valimisüleskutsele IRLi veebilehel.

Kohus keelas eile hagi tagamise korras IRLil registreerida ja kasutada domeeninimesid, mis sisaldavad nimekujundit edgarsavisaar, savisaaredgar, esavisaar või savisaare ja nendel mis tahes sisuga informatsiooni ja veebilehti avaldada.

Kohus hoiatas määruses ka kostjat, et keelu täitmata jätmise eest, kui isikut on selle eest täitemenetluses trahvitud või kui tema suhtes on selle eest täitemenetluses kohaldatud aresti, karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kohus leidis ka, et saab pidada tõenäoseks, et nende domeeninimede kasutamisega ja seal teabe avaldamisega kaasneb Savisaare õiguste kahjustamine ning IRLil on piisavalt võimalusi avaldada teavet tema enda nimelisel veebilehel või ka muudel veebilehtedel, mille nimede puhul ei esine käesoleva juhuga võrreldavat ohtu isikuõiguste rikkumisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles