Suurem osa soomlastest keelaks sms-laenud ära

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

81 protsenti soomlastest leiab, et mobiiltelefonidega laenamine tuleks keelata, vahendab uudistevõrk YLE ajalehes Savon Sanomat avaldatud uuringut.

«Kiirlaenud valmistavad meile muret,» tunnistas ka Soome tarbijakaitseameti advokaat Gunveig Planting. «Sellegipoolest ma ei arva, et need peaks ära keelama. On tähtis, et tarbijatel oleks võimalik võtta erinevat tüüpi laenusid.»

Planting märkis, et kiirlaenude populaarsus näitab, et nende järele on selge nõudlus. Isegi kui nende intress jääb 200 ja 1000 protsendi vahele.

Ta lisas, et parlament on heaks kiitnud tarbimislaenudele karmimad reeglid, mis jõustuvad veebruarist. Näiteks hakkavad kehtima piirangud öösiti võetud laenudele: pärast kella 23 küsitud raha laekub arvele kell 7 hommikul ning öösel võetud laenu võib hommikul tühistada ja kui laenaja tagastab öösel võetud laenusumma 14 päeva jooksul, ei pea ta maksma intresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles