KOIT-kava toetab ligi poole miljardiga regionaalseid projekte

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriteoennetusprojektide rahastamise raames saavad mitmed lasteaiad turvaseadmed.
Kuriteoennetusprojektide rahastamise raames saavad mitmed lasteaiad turvaseadmed. Foto: Margus Ansu

Valitsus kinnitas tänasel istungil kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava (KOIT) perioodiks 2009-2012 kogusummas 443 miljonit krooni


Siseministeeriumi teatel on valitsuse korraldusega kinnitatud investeeringutoetuste kavas seekord kokku 39 projekti, milleks saab perioodil 2009-2012 taotleda struktuuritoetust Euroopa Regionaalarengu Fondi kohalike avalike teenuste arendamise meetmest.



Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on euroraha kohalike elanike elukeskkonna arendamisel suureks abiks, aidates samal ajal kaasa ka majanduse elavdamisele.



Seekord saavad KOIT-kavast toetust 11 kooli 195 miljoni, 11 lasteaeda 111 miljoni ning 3 sotsiaalhoolekande objekti ligi 22 miljoni ulatuses. Samuti toetati 14 kultuuri- ja vaba aja veetmise objekti kokku 114 miljoni krooniga.



«Lisaks sellele, et lapsed saavad uue lasteaia, on oluline ka see, et kõikide kavas toodud projektide elluviimine annab paljudele inimestele tööd,» lisas Kiisler.



Kava järgi toetatakse fondist kokku 39 projekti Hiiu, Ida-Viru, Jõgeva, Lääne, Lääne-Viru, Põlva, Pärnu, Rapla, Valga ja Võru maakondades kogusummas 443 005 269 krooni.



Saare maakonna projektid jäävad esialgu ootele KOIT-kava reservnimekirja, kuni selgub, millises summas saab kasutusele võtta eelmise perioodi projektide odavnemise arvelt vabanevaid vahendeid.



Valitsuse poolt kinnitatud kava sisaldab kokku 38 reservprojekti maksimaalse toetussummaga 463 367 041 krooni. Juhul, kui meetme raames toetatavatest projektidest vahendeid vabaneb, suunatakse need sama maakonna reservprojektidesse.



Kinnitatud KOIT-kava ei sisalda Harju, Järva, Tartu ja Viljandi maakondade eelistusnimekirja. Nende maakondade poolt esitatud projektide kohta on menetlus viibinud taotlejatelt laekunud vaidlustuste tõttu, mille tulemusel vajab osa projekte täiendavat hindamist.



KOIT-kava kehtestatakse seega mitmes etapis, et ülejäänud 11 maakonda saaksid oma projektidega kiirelt edasi minna sõltumata osa projektide menetlusaja pikenemisest.



Perioodil 2007-2013 saab Eesti Euroopa Regionaalarengu Fondist regionaalarengu programmidele toetust kokku rohkem kui kuus miljardit krooni, millest ligi 2,25 miljardit krooni on mõeldud kohalike avalike teenuste arendamiseks.



Perioodi 2007-2010 KOIT-kava raames on eraldatud 121 projektile Euroopa Liidu struktuurifondidest toetusvahendeid kokku 1,67 miljardit krooni.



Lõpetatud või töös on juba 93 erinevat projekti, mille tulemusel saab uue väljanägemise hulk lasteaedu, koolimaju, kultuurikeskusi ja hoolekandeasutusi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles