Miks Kadi Kreis naeratab?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis tunneb end kooli suures ateljees koduselt. Kuid pintslit maalikunstnikuks õppinud direktor siin veel ei haara, sest maalida tuleb tema arvates vaid siis, kui selleks on vastupandamatu soov.
Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis tunneb end kooli suures ateljees koduselt. Kuid pintslit maalikunstnikuks õppinud direktor siin veel ei haara, sest maalida tuleb tema arvates vaid siis, kui selleks on vastupandamatu soov. Foto: Margus Ansu

Pole teada, kas Firenze jõuka siidikaupmehe naine Mona Lisa naeratas oma viie lapse ja hea elujärje pärast või kunstniku soovil. Aga miks naeratab Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis – Eestis, Tartus ja eriti just koolis muresid ju jätkub? Uurime järele.

Õppisite maalikunstnikuks, kuid töötate kabinetis, kust kunstikooli ateljee küll paistab, aga direktoril pole ilmselt tihti aega sinna minna. Miks nii läks?

Maalimisega on nagu hea kirjandusega – kuni on võimalik jätta maalimata või kirjutamata, siis pole vaja seda teha. Maalima peab siis, kui on vastupandamatu soov. Naudin väga kunstikooli juhi tööd, sest saan siin oma oskusi ja isikuomadusi rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles