Keskerakond hoiab populaarseima erakonna positsiooni

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringu kohaselt hoiab populaarseima erakonna kohta endiselt Keskerakond, kelle toetus on kolme protsendipunkti võrra kasvanud, sellest veelgi enam on tõusnud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus.

Kui juulis toetas Keskerakonda 28 ja augustis 26 protsenti uuringule vastanuist, siis septembris oli partei toetus juba 29 protsenti. Keskerakonnale järgnes populaarsuselt Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kelle toetus on suurematest erakondadest ainsana langenud. Kui juulis pooldas erakonda 26 ja augustis 25, siis septembris 23 protsenti inimestest.

Reformierakonda, mille toetus oli juulis 24 ja augustis 20 protsenti, toetas septembris 21 protsenti vastanutest. Kõige suurema tõusu tegi aga Tallinnas valimiskampaaniaga palju tähelepanu pälvinud Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), mille toetus kasvas varasemalt 14 protsendilt 18 protsendile.

Riigikogus esindamata Eestimaa Rohelisi pooldas TNS Emori andmetel septembris neli ja Konservatiivset Rahvaerakonda kolm protsenti küsitlusele vastanuist.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli septembris 43 protsenti.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 883 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles