Galerii ja video: Telliskivi loomelinnakus käib Ökomäss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Selle nädala reedest pühapäevani Telliskivi loomelinnakus toimuv kolmas Ökomäss pakub oskusteavet ja temaatilist meelelahutust kõigile, kes tunnevad huvi keskkonna- ja kultuuriteadliku ehitamise vastu. Ürituse raames kuulutatakse välja eterniidile püstitatava mälestusmärgi kavandi võistluse võitja.

Ürituse koordinaatori, Säästva Renoveerimise Infokeskuse juhataja Tarmo Elvisto sõnul on ürituse üheks eesmärgiks inspireerida inimesi astuma konkreetseid samme parema elukeskkonna nimel.

Ökomäss algas reedel seminariga, kus käsitleti viimase aja ökoehituse ja energiasäästu värskeid uuringuid, mis on teostatud nii Eesti kui ka teiste Läänemere äärsete riikide erialaspetsialistide poolt. Kokku toimub kolme päeva jooksul kümneid koolitusi ning õpitubasid nii täiskasvanutele kui lastele, lisaks ulatuslik kultuuriprogramm, kuhu kuuluvad filmide linastused, näitused ja installatsioonid. Ürituse kava leiab ürituse veebilehelt

22. septembril kell 14 kuulutatakse välja Eesti Vabaõhumuuseumi poolt korraldatud eterniidile püstitatava mäletustemärgi kavandi võitsluse võitja. Võitjat premeeritakse 200 eurose auhinnarahaga ning tema kavandi järgi valmib mälestusmärk, mis püstitatakse Eesti Vabaõhumuuseumisse kavandatava kolhoosielamu asukohale.

Ökomässu korraldajateks on Säästva Renoveerimise Infokeskus ja Eesti Vabaõhumuuseum. Üritust toetavad Kultuuriministeerium, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Keskkonnainvesteeringute keskus ja Euroopa Regionaalarengu Fond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles